Forfatteren Jørgen Nancke

Jørgen Nancke

”Hvornår startede du med at skrive?” Dette spørgsmål for jeg ofte, og jeg kan faktisk ikke huske at jeg aldrig har skrevet. Jeg har det med at skrive som H.C. Andersen har det med at rejse, ”At skrive er at leve”.

Efter at jeg fik udgivet den første bog ”Ravnsort”, var der enkelte af mine skolekammerater fra folkeskolen som skrev: ”Du har jo altid skrevet lige siden folkeskolen, hvor du altid skrev lange sjove stile.”

I dag skriver jeg i forskellige genrer, og indtil videre er det blevet til: digte, noveller, sange og avisindlæg. Mine skriverier fødes af en stille og ofte melankolske sjæl, og udtrykket strækker sig over i mine sange og noveller, og endda lidt over til avisindlæggene.

Mine avisindlæg er generelt mere samfundskritiske; ”Hvordan behandler vi hinanden – og hvor er vi på vej hen?” og gerne med humor og et blomstrende sprog.

Den generelle respons jeg får er; ”Det er virker som om du har levet det du skriver”. Selvom jeg måske ikke har stået lige dér på dét tidspunkt, så har jeg levet alle de skrevne øjeblikke i tankerne.